Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Край Червен бряг: Незаконно заритият боклук достигна 120 тона

Закон и ред

Край Червен бряг: Незаконно заритият боклук достигна 120 тона

Снимка:

Отпадъците са идвали от фирма на братя Бобокои, твърди прокуратурата

Повече от 120 тона достигнаха незаконно загробените отпадъци, открити в землищата на гр. Червен бряг и на с. Рупци, обл. Плевен, които по външни белези могат да се определят като опасни, съобщиха от прокуратурата. Акцията по разравянето започна преди дни.

По първоначални данни тези 120 тона са около 1/3 от общото количество заровен отпадък. Прокуратурата съобщи, че отпадъците са идвали от фирма на братята Пламен и Атанас Бобокови. Отпадъците са били поставяни в дълбоки силажни и изкопни ями. При разравянето са намерени части от акумулаторни батерии, загробени преди около 4-5 години, които не подлежат на последващата преработка.

В хода на извършения оглед под ръководството на Специализирана прокуратура е открито и трето място с изкопни ями, които са служили за съхранение на неустановено като количество и съдържание незаконен отпадък. Районът се охранява като предстоят действия по установяване на произхода на отпадъците.

Продължават действията на прокуратурата по разследването, както и по установяването и на други местонахождения на незаконно загробени отпадъци.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още