Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Криминалист за случая край Негован: Най-вероятно става въпрос за убийци, които имат патологични изкривявания

Закон и ред

Криминалист за случая край Негован: Най-вероятно става въпрос за убийци, които имат патологични изкривявания

Снимка:

Поразително е бездействието на съседите на жертвите от Негован, коментира още Иван Савов

След като разследващите стигнаха до двамата евентуални извършители на жестокото убийство край Негован, криминалистите отбелязват бездействието на съседите на жертвите като пречка за разкриването убийците на възрастното семейство.

„Най-често жертвите на престъпления като това в Негован са възрастни хора, които живеят сами. Имаме обезобразени тела и нямаме никаква информация. В конкретния случай единият задържан е с криминално поведение. Това е помогнало на органите на реда. Но съм поразен от бездействието на съседите. Трябвало е да подадат сигнал”, коментира за Нова тв криминалистът Иван Савов.

Според него извършителите са действали изключително хладнокръвно. „Най-вероятно става въпрос за убийци, които имат патологични изкривявания. Подобни хора са готови на всичко за финансови облаги”, посочва Савов.

Криминалистът припомни, че убийците са се върнали на мястото на престъплението от страх, за да прикрият следите. Обичайно, много престъпници често продължават своя начин на живот след извършване на дадено престъпление, както и в този случай.

„Преди години внук беше разчленил на парчета баба си и беше запалил части от тялото. Когато го арестувахме, той се усмихна и каза: „Тя ми се подиграваше и просто взех решение”, разказва Савов. Той не се изненадва, че наследникът на убитата е продължил да живее в жилището, в което я е убил, като старателно е почистил всички следи.

Криминалистът поясни, че броят на подобни тежки престъпления не се е увеличил. „Започнах кариерата си през 2003 г. Тогава такива случаи имаше по няколко пъти в годината в София. Не се разчуваше, защото нямаше чак такъв медиен отзвук”, смята Савов.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив