Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Криминалист: Случаят „Негован” няма свой аналог в историята на България

Закон и ред

Криминалист: Случаят „Негован” няма свой аналог в историята на България

Криминалист: Случаят Негован няма свой аналог в историята на България - Tribune.bg
Снимка:

Убеден съм, че този случай ще бъде разкрит, посочи Ботьо Ботев

Случаят „Негован” няма свой аналог в историята на България. Това заяви криминалистът Ботьо Ботев пред Нова ТВ.

„Рано е да бъде установена самоличността на намерените тела във водоем край Негован. Една такава ситуация е изключително сложна. Подчертавам, че случаи на разчленяване е имало много в България, но случаи с двойно убийство с разчленяване не сме имали в практиката. Ще има много спекулации по случая”, обясни той.

По думите му по казуса „Негован” има да се направят много неща, но за много кратко време. „Това е огромна работа от един огромен екип – експерти, оперативни работници, следователи, прокурори и т.н. Този екип трябва да работи в синхрон. От тази гледна точка трябва да се уважат хората, които работят денонощно”, подчерта той.

Според Ботев извършителят на убийството и разчленяването на телата е имал сериозен мотив. „Подобни убийства – да убиеш, а след това да разчлениш, са свързани с една особено психология за действията на съответния извършител. Не трябва да се подценява и това, че да осъществява тези действия, той поема и определен риск да остави все повече следи и информация, т.е. той трябва да има сериозен мотив, за да извърши това”, каза криминалистът.

Ботьо Ботев посочи, че по принцип между извършителя и потърпевшия има взаимна връзка. Той подчерта, че ако бъде установена самоличността на телата, ще се намери и връзката с убиеца.

Ботев обясни, че има много случаи, при които убийството се извършва на едно място и след това извършителят премества труповете. „Обикновено това се случва, когато убийството не е планирано“, посочи той и добави: „Убеден съм, че този случай ще бъде разкрит“.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети
Кой е вашият кандидат за кмет на София?
Покажи резултати Скрий резултати