Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Кристиан Николов бил заспал зад волана, според показанията на Георги Иванов

Закон и ред

Кристиан Николов бил заспал зад волана, според показанията на Георги Иванов

Снимка:

Свидетелят твърди, че бил подложен на психически тормоз в полицията

Кристиан Николов, който е подсъдим за катастрофата, при която загина журналиста Милен Цветков, бил задрямал на волана секунди преди инцидента. Това обяви пред Софийския градски съд приятелят на Николов и син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов Георги Иванов.

Георги, който учи в чужбина е бил на предната седалка в джипа във фаталната вечер. Пред съда той разказа, че не е видял момента на катастрофата, пише БНТ. Усетил силен като взрив удар. Изпаднал в шок и избягал от мястото, тъй като не бил уведомил родителите си, че е в България.  После повикал свой приятел да го вземе. Видял, че Кристиан и приятелката му Симона излизат от автомобила и говорили, че трябва да помогнат на пострадал, но не видял накъде се отправили двамата.

Познавал Кристиан и двамата си споделяли много. Така знаел, че Кристиан се притеснява преди изпит и тогава приемал CBD чай, в който имало съставка, която се съдържа и в конопа, но не била психотропна. Иванов разказа, че вечерта преди катастрофата останал да спи в дома на подсъдимия. Кристиан му пожелал „лека нощ“ и му казал, че ще си направи един чай, за да се успокои преди сън.

Явил се доброволно в полицията ден по-късно и бил подложен на психически натиск с думите: „И ти ще влезеш в затвора, копеленце“. Иванов твърди, че заради шока тогава е пропуснал детайли, които днес си спомня.  

Георги ИвановГеорги Иванов

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още