Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Кристиан Николов е психично здрав, сочи експертизата на обвиняемия по делото за убийството на Милен Цветков

Закон и ред

Кристиан Николов е психично здрав, сочи експертизата на обвиняемия по делото за убийството на Милен Цветков

Снимка:

Съдът се събира отново на 18 октомври като се чакат още експертизи

Делото за убийството на Милен Цветков ще продължи на 18 октомври, като дотогава съдът назначи допълнителни експертизи, съобщава БНР. Ще бъдат проучвани фирми и документи от държавни организации, които търгуват с чай и паста за зъби, съдържащи упойващи вещества.

Обвиняемият – Кристиан Николов обясни днес, че употребява подобни препарати, които се продават свободно, както в България, така и в други страни.

В Софийския градски съд бяха изслушани съдебно-медицински експерти с информация за психичното състояние на Николов по време на извършване на деянието. Според съдебния психиатър професор доктор Петър Маринов обвиняемият е бил под въздействие на психотропни вещества, но не е личностно разстройство. 

„Не е имал психичен проблем по време на извършването на катастрофата. И съответно токсикологичните част на експертизата е намерила съответни субстанции, които са психоактивни и които до голяма степен изглежда са свързани с поведението“, каза Петър Маринов.

„В този смисъл беше нашето експертно заключение. Той психично е здрав, по принцип, но към момента на деянието е бил подвластен на субстанции, което не означава, че е психично болен и по време на деянието“, добави съдебният психиатър.

Кристиан Николов в момента е под домашен арест и с електронна проследяваща гривна.  


Топ новини

виж още

Актуална тема