Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Кристиан Николов може да получи доживотен затвор за умишлено причинена смърт на Милен Цветков

Закон и ред

Кристиан Николов може да получи доживотен затвор за умишлено причинена смърт на Милен Цветков

Кристиан Николов може да получи доживотен затвор за умишлено причинена смърт на Милен Цветков - Tribune.bg
Снимка:

Прокуратурата приключи разследването на катастрофата

Доживотен затвор грози Кристиан Николов заради причинената катастрофата, при която загина Милен Цветков навръх Великден.Според Софийската градска прокуратура Николов е извършил престъпление по чл. 342, ал. 3, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс. Според този член от Наказателния кодекс, ако престъплението е умишлено и в резултат е настъпила смърт, извършителят може да получи затвор от 10 до 20 години, а ако случаят е особено тежък – от 15 години до доживотен затвор.

Днес Софийска градска прокуратура приключи действията си по разследването по досъдебното производство за катастрофата, при която загина журналистът, съобщиха от пресцентъра на обвинението. Към настоящия момент са изготвени всички назначени експертизи, като с оглед тяхното заключение на 1 октомври 2020 г. държавното обвинение е прецизирало квалификацията на престъпното деяние, по което извършителят - Кристиан Николов, е привлечен към наказателна отговорност за умишлено предизвикано тежко пътнотранспортно произшествие, отнело живота на участник в движението.

В резултат на проведеното разследване е установено, че около 18:00 ч. на 19 април 2020 г., на ул. „Хенрик Ибсен“, преди кръстовището с бул. „Черни връх“, при управление на лек автомобил, обвиняемият Николов нарушил правилата за движение по пътищата, вследствие на което предизвикал пътнотранспортно произшествие и умишлено причинил смъртта на друг участник в движението – водача на спрелия на пътното платно лек автомобил - Милен  Цветков.

Случаят е особено тежък – деецът управлявал МПС след употреба на три различни вида наркотични вещества - амфетамин, тетрахидроканабинол, кокаин, със скорост значително надвишаваща разрешената за конкретния пътен участък – около 99 км/ч.

Приближавайки кръстовището при забранителен червен светлинен сигнал на светофарната уредба за посоката му на движение, обвиняемият не предприел действия за намаляване на скоростта или спиране. В същия момент на пътното платно и в района на кръстовището се намирали множество други участници в движението – водачи на автомобили и пешеходци.

Предстои Софийска градска прокуратура да предяви материалите по делото на пострадалите лица, както и на обвиняемия и неговата защита.  

 


Коментари (1)

Ник "Може" да получи до... Кой ли от богатите българи е осъден за подобно престъпление? Кой от тях е в затвор за причинена смърт? Само дребни хорица без връзки! Богагиге продължават да сеят смърт на пътя Някой да е озаптил плачльото Тити папазаво? Колко нарушения вече има? Да са му взели книжката2
01.10.2020 15:42 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още