Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. КС отклони искането да обяви за противоконституционни решенията за военна помощ за Украйна

Закон и ред

КС отклони искането да обяви за противоконституционни решенията за военна помощ за Украйна

КС отклони искането да обяви за противоконституционни решенията за военна помощ за Украйна - Tribune.bg
Снимка:

Конституционният съд отклони искането на 50 народни представители от 48-ото Народно събрание да обяви за противоконституционни решенията на парламента от ноември и декември миналата година за оказване на военна и военно-техническа подкрепа на Украйна. Това съобщиха от съда на официалния си сайт.

„Конституционният съд с Определение № 2/2023 г. по конституционно дело № 1/2023 г. отклони искането на 50 народни представители от 48-ото Народно събрание за обявяване на противоконституционност на Решение за оказване на военна и военно-техническа подкрепа на Украйна и укрепване на отбранителните способности на България, прието от Народното събрание на 03.11.2022 г., обн., ДВ, бр.89/2022 г., и на Решение за оказване на военна и военно-техническа подкрепа на Украйна, прието от Народното събрание на 09.12.2022 г., обн., ДВ, бр.99/2022 г. и прекрати производството по делото”.

Определението е прието с девет гласа „за” и един глас „против”. Съдия Янаки Стоилов е подписал определението с особено мнение. На заседанието са присъстваха 10 конституционни съдии.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати