Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Куп смущаващи факти около катастрофата с бащата на президента

Закон и ред

Куп смущаващи факти около катастрофата с бащата на президента

Куп смущаващи факти около катастрофата с бащата на президента - Tribune.bg
Снимка:

Георги Радев блъсна инвалид на кръстовище, инцидентът беше прикриван с дни

Наяве излизат куп нови смущаващи факти около катастрофата, предизвикана от Георги Радев, бащата на президента. В края на лятото Радев-старши блъсна инвалид с тротинетка на кръгово кръстовище. След няколко дни прикриване на станалото, записи на инцидента изтекоха в медиите.

Впоследствие стана ясно, че местен лидер на БСП в Харманли е бил на мястото на катастрофата и е сменил посоката на тротинетката. А глоба беше написана не на шофьора, а на инвалида.

Няколко месеца по-късно от прокуратурата излязоха с официално и подробно становище на станалото. То е в отговор на запитване на агенция ПИК.

Държавното обвинение се зае със случая, за да разследва има ли опит за влияние върху катаджията от страна на президентското семейство. Изводите на прокуратурата са, че катаджията М. Станков не е спазил редица свои задължения, сред които и да изслуша обясненията на пострадалия инвалид Стефан Тодоров.

„М. Станков разговарял с Г. Радев през отворения прозорец на автомобила, при което Радев заявил: „Не искам да се ползвам с привилегии, ако исках, веднага щях да кажа, че съм бащата на президента“.

След около половин час Станков се насочил към болничното заведение, за да се запознае с резултатите от изследванията. В присъствието на Станков, един от синовете на Ст. Тодоров го попитал какво се е случило, а Станков заявил „Млък, млък, няма да казваш“. Синът на Ст. Тодоров го попитал дали знае кой е водачът на автомобила, а полицейският служител се намесил и отново казал на Ст. Тодоров да не говори.

Полицейският служител М. Станков се върнал на местопроизшествието и съобщил, че пострадалият няма счупване, а само охлузване. Направил няколко снимки на мястото на катастрофата и двете превозни средства, след което официално съобщил, че огледът е приключил. Когато чул това, Лисков се приближил до триколката и лекичко я придърпал за кормилото в посока на затревената площ, за да освободи място на Радев да влезе спокойно в автомобила си.

Ето и пълния отговор на прокуратурата:

Писмо от ПрокуратуратаПисмо от Прокуратурата

Писмо от ПрокуратуратаПисмо от Прокуратурата

Писмо от ПрокуратуратаПисмо от Прокуратурата

Писмо от ПрокуратуратаПисмо от Прокуратурата

Писмо от ПрокуратуратаПисмо от Прокуратурата


Коментари (1)

Мина Да беше потулен случаят много дилно, какво като синът му е президент, не е ли човек като другите
13.12.2018 13:41 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати