Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. КЗК запечата офиса на Българската петролна и газова асоциация

Закон и ред

КЗК запечата офиса на Българската петролна и газова асоциация

Снимка:

Комисията за защита на конкуренцията e извършилa внезапна проверка на място в офиса на Българската петролна и газова асоциация, съобщиха от институцията. Причината е образувано производство за установяване на евентуални нарушения от Договора за Функциониране на Европейския Съюз.

Става въпрос за нарушения при определяне цените на масовите автомобилни горива по веригата производство/внос – съхранение – търговия на едро – търговия на дребно. Проверката  засяга „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД, „Лукойл България“ ЕООД, „Сакса“ ООД, „Инса Ойл“ ЕООД, „Ромпетрол България“ ЕАД, „Еко България“ ЕАД, „Шел България“ ЕАД, „ОМВ България“ ООД, „НИС Петрол“ ЕООД, „Петрол“ АД, „Трейднет Варна“ ЕООД и Българската петролна и газова асоциация.

Проверката е била съвместно със служители на МВР, след получено съдебно разрешение от Административен съд. Оказало се обаче, че офисът на Асоциацията е заключени. Не са открити нейни служители. Безуспешни са се оказали и опитите на проверяващите да се свържат с представители на Асоциацията по телефона.

Така се е стигнало и до запечатване на офиса. Проверката пък е преустановена до осигуряване на достъп до офиса.

От КЗК напомнят и че при нарушаване на целостта или унищожаване на печатите, поставени при извършването на проверката, ще бъде наложена имуществена санкция. Тя е в размер до 1% от общия оборот за предходната финансова година на сдружението на предприятия.

За противопоставяне на проверка се налагат периодични имуществени санкции в размер до 1% от среднодневния общ оборот за предходната финансова година за всеки ден до прекратяване на противоправното действие или бездействие.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мрежата

виж още