Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Лаура Кьовеши очаква България да предложи още делегирани прокурори

Закон и ред

Лаура Кьовеши очаква България да предложи още делегирани прокурори

Лаура Кьовеши очаква България да предложи още делегирани прокурори - Tribune.bg
Снимка:

Европейският главен прокурор Лаура Кьовеши е разговаряла днес видеоконферентно със служебния министър на правосъдието Крум Зарков, съобщи Европейската прокуратура, цитирана в БТА.

Кьовеши е приветствала ангажираността и отдадеността на министъра за изграждането на независима и ефективна Европейска прокуратура в България. Тя е настояла българските власти да предприемат няколко действия, сред които действителното създаване на независима административна структура за офиса на Европейската прокуратура в София, както е предвидено в националното законодателство; спешно назначаване на специализирани разследващи полицаи към Европейската прокуратура; номиниране на липсващите квалифицирани кандидати за длъжността европейски делегиран прокурор.

Тя е съобщила на министъра за писмото си до главния прокурор Иван Гешев, с което го моли да улесни проучвателна мисия в София на Отдела за вътрешен одит към Европейската прокуратура.

Отбелязва се, че в разговора са били обсъдени условията, при които Европейската прокуратура работи в България, особено общите условия на работа и работната среда на европейските делегирани прокурори, включително необходимостта от помощни служители. Допълва се, че тези условия са отговорност на националните съдебни власти.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати