Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Лекар от Добрич е арестуван за разпространение на порно с деца

Закон и ред

Лекар от Добрич е арестуван за разпространение на порно с деца

Лекар от Добрич е арестуван за разпространение на порно с деца - Tribune.bg
Снимка:

Престъплението е извършвано в периода от 2 октомври 2019 до 29 февруари тази година

При специализирана акция е арестуван лекар от хирургично отделение в болница в Добрич. Причината е разпространение на материали със сексуална експлоатация на деца, за което той ще бъде привлечен към наказателна отговорност. Престъплението е извършвано в периода от 2 октомври 2019 до 29 февруари тази година.

Става въпрос за Артур Полшиков, който има руско и българско гражданство, съобщава Нова тв. От девет години живее у нас. Оказва се, че той е разпространявал порнографските материали по време на нощните си дежурства.

Престъпната дейност е разкрита от отдел „Киберпрестъпност“ в ГДБОП. Разследващите са засекли IP-адрес, от който се теглят и разпространяват файлове със сексуална експлоатация на деца, някои от които на видима възраст под 14 години. IP-адресът е на отделение в добричка болница, а като извършител е установен д-р Полшиков. От ГДБОП са стигнали именно до него с помощта на работните графици и списъка на хората с достъп до Wi-Fi-мрежата на болничното отделение.

Разпространяваните порнографски материали са с размер над 16 терабайта. Районната прокуратура в Добрич е наложила на д-р Полшиков забрана да напуска страната и парична гаранция от 1000 лева.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети