Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Лице от чуждо правителство информирало Чобанов, че в България е заплашен животът му

Закон и ред

Лице от чуждо правителство информирало Чобанов, че в България е заплашен животът му

Чужди служби разполагат с информация за заплаха срещу журналиста Атанас Чобанов от BIRD.bg. Тя гласяла, че е възможна физическа разправа с него на територията на България.

Пред Euroactiv.bg и Mediapool Чобанов разказва, че в петък в 12:05 получил обаждане от официално лице от чуждо правителство, че е под непосредствена заплаха и те са длъжни по закон да го уведомят.

„Заплахата е локална за България, но аз в момента съм в чужбина. Уведомих веднага българските служби, които бяха в неведение. До момента нямам никакво официално потвърждение, че нещо се предприема по този случай. Последната ми работа е свързана с Пеевски и лобистки договори на негови проксита с Тони Подеста. За мен е ясно, че поръчката идва от първия ред в Народното събрание. Въпросът е какво прави новата власт, за да ни извади от позорното 111 място по медийна свобода“, коментира Чобанов.

Новината идва часове, след като общински съветник също обяви, че е потенциална мишена. Борис Бонев съобщи, че е получил достоверна информация от българските служби за непосредствена заплаха за живота му.

„Информацията е потвърдена и от чуждестранни партньорски служби. Вече съм дал подробни показания пред компетентните органи за потенциалните причини за заплахите, които най-вероятно се дължат на работата ми като общински съветник и на дейността на „Спаси София“, написа Бонев.  


Топ новини

виж още

Актуална тема