Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Местан за катастрофата: 15-и месец продължавам да преживявам и съпреживявам трагедията

Закон и ред

Местан за катастрофата: 15-и месец продължавам да преживявам и съпреживявам трагедията

Местан за катастрофата: 15-и месец продължавам да преживявам и съпреживявам трагедията - Tribune.bg
Снимка:

„Обвинен съм, защото се казвам Лютви Местан“, бившият лидер на ДПС

„Вече 15-и месец продължавам да преживявам и съпреживявам трагедията от 14 април миналата година. Когато става въпрос за вина, нека да припомним, че вината е правна категория и аз няма да поема върху себе си чужда вина и грях. Преди година и два месеца в това студио изразих позиция. Стоя зад всяка дума, казана тогава“, заяви пред бтв Лютви Местан във връзка с катастрофата, при която загина 6-месечно бебе. Инцидентът стана на 14 април 2019 г. край разклона на село Загорско. Той е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост. Бащата на загиналото бебе - Юсеин Тефик, също е привлечен като обвиняем.

„Истината е, че бях ударен челно, след като бях завършил маневрата, бях се установил в своята лента и бях освободил лентата на Юсеин Тафик. Той няма място в лентата за коли, които движат в посока Гърция-Маказа“, обясни Местан.

„Обвинен съм, не, защото съм виновен, а защото се казвам Лютви Местан. Нося в себе си тежки съмнения, че прокуратурата не се ръководи от правото, а от изпълнение на политическа поръчка“, посочи той.

„Обвинен съм за две неща – че не съм спрял на знак „Стоп“. Това е нелепо, защото прокуратурата знае, че не може да докаже подобно клеветническо твърдение. Точно затова насочи всичките си усилия към второто обвинение – че съм имал видимост. Заявявам, че вместо пълно и обективно разследване, прокуратурата упражни върху мен истинска репресия, прокурорски произвол и ми отне правото на справедлив досъдебен процес. Послужи си с грубо манипулиране на фактите и обстоятелствата“, заяви Местан.

„Още на първия ден ми отне свидетелството за правоуправление въз основа на клеветнически твърдения, че съм извършил 13 нарушения. Това са нарушения, извършени от коли, в които никога не съм се качвал. Ще заведа дело за клевета, но ще го направя след приключването на делото“, категоричен бе той. По думите му в същото време само за периода 2005-2019 г. за Юсеин Тефик за установени 18 тежки нарушения, 14 от които за превишена скорост и 4 за неправилно изпреварване. Неговата книжка обаче не е била отнета, а това е направено преди 10 дни.

 

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати