Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Лютви Местан сяда на подсъдимата скамейка на 15 септември

Закон и ред

Лютви Местан сяда на подсъдимата скамейка на 15 септември

Лютви Местан сяда на подсъдимата скамейка на 15 септември - Tribune.bg
Снимка:

Окръжният съд в Кърджали насрочи делото за катастрофата с лидера на ДОСТ Лютви Местан, при която загина 6-месечно бебе. Разпоредителното заседание по делото ще започне в 10 часа на 15 септември, съобщава „24 часа“.

Срещу политика е повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост при пътно произшествие. Пред съда ще се изправи и бащата на загиналото бебе Юсеин Ахмед.

Според обвинителния акт Местан е нарушил правилата за движение по пътищата и правилника, като не се съобразил с пътен знак „Стоп“ и с идващия по пътя с предимство към кръстовището лек автомобил БМВ, не го пропуснал, в резултат на което по непредпазливост причинил смъртта на детето.

Инцидентът стана миналата година на разклона за момчилградското село Загорско. При опит на Лютви Местан да се включи в международния път за Гърция, последва сблъсък с БМВ, движещо се от Кърджали по посока Кирково.

Юсеин Ахмед ще отговаря за това, че се е движил със скорост по-висока от разрешената

навлязъл върху остров с налична пътна маркировка и не осигурил всички условия за безопасното превозване на бебето, което се е возело необезопасено в колата.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети