Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Магдалинчев: Протестите срещу избора на Иван Гешев са от политически интереси

Закон и ред

Магдалинчев: Протестите срещу избора на Иван Гешев са от политически интереси

Магдалинчев: Протестите срещу избора на Иван Гешев са от политически интереси - Tribune.bg
Снимка:

Някой, който е потърпевш от Гешев, има амбиции за овладяване на прокуратурата, смята представляващият ВСС

Протестите срещу избора на Иван Гешев, които продължават и тази вечер пред президентството, са в резултат от определени политически интереси. Това мнение изказа пред БНТ Боян Магдалинчев, представляващ ВСС.

Висшият съдебен съвет вече е изпратил решението си за избор на нов главен прокурор на президента Румен Радев, който трябва да утвърди кандидатурата с указ.

„За първи път виждам толкова голямо напрежение при избора на главен прокурор, за мен е странно и необяснимо. Това са политически интереси за овладяване на прокуратурата - някой има такива амбиции. Кой има такива претенции - очевидно някой, който е потърпевш от Иван Гешев“, коментира Магдалинчев.

Убедителното гласуване за избора на Иван Гешев - с 20 от общо 24 членове на ВСС, според Магдалинчев означава, че Гешев се е представил достатъчно убедително и дори тези от членовете, които са се колебаели, са застанали зад него.

Магистратът коментира и как може да бъде упражняван контрол върху работата на главния прокурор.

„В Конституцията се предвижда възможност при неизпълнение на задълженията на тримата големи, предсрочно да им се прекрати мандата“, обясни Магдалинчев.

„Най-силното качество на Иван Гешев е убедителността и решителността, категоричността, която той заявява пред нас за изпълнение“, категоричен е Магдалинчев.

„Неизбежно, един главен прокурор, вземайки тази позиция, неговият подход, маниер, се отразява и в работата на прокуратурата. Смятам, че безусловно г-н Гешев ще наложи своите методи в работата на прокуратурата, но и той самият ще претърпи промени“, коментира още представляващият ВСС.

100 дни се дават на политиците, в съдебната система нещата са много по-различни, категоричен е Магдалинчев относно периода за оценка на работата на новия главен прокурор.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати