Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Оставиха в ареста македонката, която мина през бариерата на границата ни

Закон и ред

Оставиха в ареста македонката, която мина през бариерата на границата ни

Оставиха в ареста македонката, която мина през бариерата на границата ни - Tribune.bg
Снимка:

Срещу нея има повдигнати три обвинения

Районният съд в Кюстендил наложи мярка за неотклонение "задържане под стража" за гражданката на Северна Македония, която се опита да влезе незаконно у нас, съобщиха от съда.

Срещу нея има повдигнати три обвинения - за навлизане през границите на страната без разрешение, за противозаконно пречене на орган на властта да изпълни задълженията си, за нанасяне на значителни повреди на служебни автомобили на МВР след нарушение на правилата за движение. И за трите, законът предвижда наказание "лишаване от свобода".

Мярката е била гледана чрез скайп видео връзка със следствения арест. За нуждите на производството е бил осигурен и преводач. Обвиняемата не е изразила становище по делото и през цялото време е останала неконтактна, казаха още от съда.

Чуждата гражданка не притежава постоянен и настоящ адрес на територията на Република България. Постановеното определение на съда подлежи на обжалване, в тридневен срок пред Окръжен съд.

Припомняме, че на 15 май жената, която управлява лек автомобил с швейцарска регистрация, не спира за проверка, при което поврежда граничната бариера на ГКПП „Гюешево“.

Впоследствие, в района на с. Гърлян тя не изпълнява полицейски разпореждания, като не спира на подадения ѝ сигнал от служители на РУ на МВР гр. Кюстендил.

Стига се до принудителното ѝ спиране в района на кв. „Могилата“ в гр. Кюстендил. Междувременно, шофирайки, чуждата гражданка поврежда и два полицейски автомобила.

Поради факта, че жената е в неадекватно състояние, е повикан екип на ЦСМП към МБАЛ гр. Кюстендил. Пристигналите на място медици установяват, че тя е с повишена телесна температура. Правят ѝ бърз тест за наличие на вируса COVID-19. Взета ѝ е и кръв за изследване на наличие на алкохол и упойващи вещества. Жената е настанена в болнично заведение в града. При инцидента няма пострадали хора.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети