Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Маринела Арабаджиева остава в ареста

Закон и ред

Маринела Арабаджиева остава в ареста

Маринела Арабаджиева остава в ареста - Tribune.bg
Снимка:

Решението е на Апелативния специализиран наказателен съд

Маринела Арабаджиева остава в ареста, след като Апелативният специализиран наказателен съд потвърди мярката ѝ за неотклонение „Задържане под стража“.

На 18 септември мярката ѝ за неотклонение беше променена на „домашен арест” заради влошеното ѝ здравословно състояние. На следващия ден Специализираната прокуратура внесе в съда протест срещу това определение.

От държавното обвинение мотивираха протеста си с резултатите от последната съдебно-медицинска експертиза за здравословното състояние на Арабаджиева, които сочат, че тя може да пребивава в условията на следствения арест. Другият мотив е отказът на Арабаджиева да бъде настанена за терапия в болница „Лозенец”, въпреки постановление на наблюдаващия прокурор от юли месец. Така на 26 септември Апелативният специализиран съд я остави в ареста.

Арабаджиева е с обвинение за участие в организирана престъпна група за пране на пари и данъчни престъпления. Съпругът ѝ Ветко Арабаджиев е обвинен за ръководител на групата. По делото е обвинен и малкият им син Вълчо, който неотдавна излезе от ареста срещу половин милион лева гаранция. 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати