Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Маринела Арабаджиева остава в ареста

Закон и ред

Маринела Арабаджиева остава в ареста

Маринела Арабаджиева остава в ареста - Tribune.bg
Снимка:

Апелативните магистрати не потвърдиха „домашния арест“

Апелативният специализиран съд остави Маринела Арабаджиева в ареста. Преди седмица първата съдебна инстанция измени мярката ѝ в „домашен арест“, но апелативните магистрати днес сметнаха, че тя трябва да остане за решетките.

На 18 септември мярката ѝ за неотклонение беше променена на „домашен арест” заради влошеното ѝ здравословно състояние. На следващия ден Специализираната прокуратура внесе в съда протест срещу това определение. От държавното обвинение мотивираха протеста си с резултатите от последната съдебно-медицинска експертиза за здравословното състояние на Арабаджиева, които сочат, че тя може да пребивава в условията на следствения арест. Другият мотив е отказът на Арабаджиева да бъде настанена за терапия в болница „Лозенец”, въпреки постановление на наблюдаващия прокурор от юли месец.

Апелативните спецмагистрати обявиха, че тя може да бъде лекувана в болницата на затвора. 

Арабаджиева е с обвинение за участие в организирана престъпна група за пране на пари и данъчни престъпления. Съпругът ѝ Ветко Арабаджиев е обвинен за ръководител на групата. По делото е обвинен и малкият им син Вълчо, който неотдавна излезе от ареста срещу половин милион лева гаранция.


Коментари (1)

Браво Браво,така трябва.
27.09.2019 16:00 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати