Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Маринов за протеста пред НС: Нека протестират, но да спазват правата на останалите граждани

Закон и ред

Маринов за протеста пред НС: Нека протестират, но да спазват правата на останалите граждани

Снимка:

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов коментира протеста на ПП „Възраждане“ пред Народното събрание.

„Нека организаторите на протеста пред Народното събрание да протестират, но да спазват правата на останалите граждани. Протестът е заявен официално от политическа партия „Възраждане“ в Столична община, от 12.00 до 14.00 ч. пред сградата на Народното събрание. Това е основният организатор, съответно той носи отговорност за опазването на обществения ред по време на провеждане на тези протести“, обясни процедурите министърът.

Скромен протест пред парламента, стотина от Възраждане поискаха оставката на кабинета

Той припомни, че и миналия петък имаше такъв протест и че част от лицата нарушиха обществения ред без да са уведомили Столична община и без да имат заповед за ограничаване на движението.

„МВР се стреми максимално да не се стига до прилагане на сила и помощни средства. Както виждате първите линии от полицаи са екипите за диалог и антиконфликт. Това е сигнал към протестиращите, че ние сме там да осигурим тяхното конституционно право на протест. Когато се излезе от рамките на закона, въпреки всички тези превантивни действия, останалите граждани очакват от нас да се намесим и да възстановим обществения ред, така че градът и обществото да функционира нормално. Надявам се организаторът да преценява тези неща и по никакъв начин да не провокира и да не нарушава обществения ред“, предупреди Маринов.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още