Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Маринов: Бюджетът за следващата година ще осигури развитие на МВР

Закон и ред

Маринов: Бюджетът за следващата година ще осигури развитие на МВР

Снимка:

В най-скоро време ще бъдат разплатени всички средства към съдебните медици, увери той

По-големият бюджет за следващата година ще осигури развиване на политиките на МВР, заяви в предаването „Неделя 150“ министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

„Една от основните политики е човешкият ресурс. Полицаите наистина заслужават да взимат по-големи заплати. Те непрекъснато са изложени на риск, на нападения и съпротива. Тези пари няма да са дадени напразно.“, заяви вътрешният министър. И допълни, че възнаграждението е едно от основните неща, които мотивират служителите. Увеличението ще е в рамките на тези 10% /бел. ред. предвидени за заплатите в бюджетната сфера/.

250 служители ще бъдат засегнати, ако бъдат приети преходните и заключителни разпоредби в Закона за бюджета. С тези разпоредби се правят изменения в Закона за държавния служител и това би засегнало работещите пенсионери в системата, които ще трябва да бъдат съкратени. Маринов беше категоричен обаче, че слуховете за съкращения на 5000 и повече служители в министерството не са верни: „Тези слухове целят да създадат напрежение в системата. Едно такова напрежение ще е много лошо за функционирането на системата“, коментира той.

Министърът уточни, че тези 250 души, които евентуално ще бъдат засегнати, са на административни длъжности, които подпомагат административната дейност на министерството.

Вътрешният министър каза, че от 1 година са отпуснати допълнително средства от около 6 млн., за които в момента е направена организация за тяхното усвояване: „Обявени са обществени поръчки за закупуване на нови технологични средства за изследване на ДНК, кръв, следи, балистични експертизи. Това е в действие. Този процес ще продължи и с новия бюджет – по осъвременяване на материално-техническата база, с която работи Институтът по криминалистика“.

Вътрешният министър съобщи, че в най-скоро време ще бъдат разплатени всички средства към съдебните медици: „Те не са спрени да се разплащат, просто има известно забавяне“.  


Коментари (1)

Илия Парев Така е заслужават да взимат голями заплати
04.11.2018 12:53 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема