Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Мащабна специализирана операция на полицията в Софийска област

Закон и ред

Мащабна специализирана операция на полицията в Софийска област

Мащабна специализирана операция на полицията в Софийска област - Tribune.bg
Снимка:

Мащабна специализирана акция на полицията в Софийска област. До момента на територията на общините Ботевград, Самоков и Ихтиман са проверени 17 търговски обекта и над 380 моторни превозни средства.

Две от заведенията са затворени, 56 акта са съставени по Закона за движение по пътищата. Проверяват се и криминално проявени лица.

В акцията участват служители от криминална, икономическа, териториална и охранителна полиция, както и експерти от НАП, Българската агенция по храните, местното РЗИ и агенция "Митници".

Проверява се за незаконна лихварска дейност и евентуално опрощаване на дългове срещу гласуване за определени кандидати. Директорът на полицията в Ботевград Здравко Йотов съобщи пред БНТ, че до момента такива случаи няма.

"Самите хора, които преди години са били свързани с купуването на такъв вот, са се отдръпнали и обясняват, че той е много труден в момента при машинното гласуване. Никой не би се наел да гарантира, че може да осигури на дадена политическа партия определен брой гласоподаватели", заяви Здравко Йотов, началник на РУ на МВР-Ботевград.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати