Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Майката задържания за тероризъм: Снимките му са за пред приятелите

Закон и ред

Майката задържания за тероризъм: Снимките му са за пред приятелите

Снимка:

Снимките са, за да се покаже пред приятели. Аз също съм виждала тези снимки и много пъти съм му казвала да не го прави. А той ми отговаряше, че нямаме какво да крием.“ Това разказа в интервю за NOVA телевизия майката на Мохамед Абдулкадер, който беше задържан и и обвинен в терористична дейност. На въпросните снимки младежът е сниман с оръжие.

Жената, която сподели, че трудно е успяла да напусне Сирия по време на военните действия, вярва, че уличаващите доказателства за участие на Мохамед във военни действия, ще паднат в съда.

„Никога баща му не е искал детето да живее в Сирия или аз, и да гледаме този ужас”, заявява Анелия.

Майката на Мохамед уточни, че семейството на 51-годишния Ахмет Абдулкадер, всъщност са сирийски туркмени, които са отбранявали семействата си, но след засилените атаки, са напуснали селото край Алепу, в което живеят. Тя отрече бащата на момчето да е ръководител на джихадистката групировка „Султан Мурад”.

Вчера магистратите оставиха в ареста задържания. Според съда по делото са събрани достатъчно данни, че той е участвал в бойни действия в Сирия. Има и опасност на свобода са се укрие или да извърши друго престъпление.  


Коментари (1)

сивата котка Че кой споделя дори и с най-близките си, дали е ръководител на джихадистка групировка? Да се фръцкаш пред приятели с оръжие пред танк ... Като 6 г. дете не се ли е хвалил с водното си пистолетче, играчка автоматче, и др. подобни , та сега с истински К 47? Потресаващо ще е, ако майката е с толкова промит мозък и не е разбирала през цялото време какво се случва около нея. Какво намира една българка в чужденец с друго вероизповедание и култура? То любов да е, сляпа де е, но пък и да е глупава?
04.07.2020 17:46 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още