Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Мечка, автомати, служител на завод „Арсенал“ – всичко за спецакцията в Казанлък

Закон и ред

Мечка, автомати, служител на завод „Арсенал“ – всичко за спецакцията в Казанлък

Снимка:

Шестима са задържани в специализираната акция в Казанлък. Един от тях е служител на оръжейния завод „Арсенал“. Това стана ясно на брифинга на Специализираната прокуратура.

Акцията е за за произвеждане, търгуване и държане на оръжие без разрешение. Смята се, че групата е действала от август 2018.

„Става дума за различни видове оръжия, в конкретния случай са задържани седем броя автомати „Калашников“, пистолет „Макаров“, картечен пистолет, пет броя карабини, оловни пушки, множество боеприпаси. Има и множество части за автомати. При обиските са намерени разсади на марихуана и убита кафява мечка“, съобщи изпълняващият функциите ръководител на Специализираната прокуратура Димитър Петров.

Утре ще бъдат разгледани мерките за неотклонение на задържаните.

Знае се, че служителят на завод „Арсенал“ е успявал да изнесе от територията на завода множество части за оръжия.

По думите на прокурор Димитър Петров извън завода частите за оръжията са се сглобявали при съответно направена поръчка от клиент. Парите са се получавали предварително, като различните видове оръжия са били с различна цена.

Автоматите са продавани и със заглушители.

„Нуждата и търсенето на такива автомати е най-вече от хора, които се занимават с бракониерство. Заглушаването на изстрела е част от незаконния лов. Оръжията са разпространявани на територията на Общината. Няма данни за разпространение извън страната“, каза още прокурор Димитър Петров.

Служителят на „Арсенал“ е бил на ниско равнище в завода, но е правил опити да осъществява „вербовки“ на други служители в завода, които да го подпомагат в набавянето и изнасянето на части и компоненти, които в последствие да послужат за сглобяването на огнестрелните оръжия.

„По наши данни се касае за ниско ниво на контрол в самия завод „Арсенал“. Бих казал, че това е системен проблем там, въпреки направените проверки на служба „КОС“ на МВР“, подчерта Димитър Петров.  


Коментари (1)

от. гл. шеф на съкретно тайно разузнаване. до. българия. от. гл. шеф. на тайно разузнаване. и до всички съседи и свой на румен крумов йорданов. гл. кюстендил. ул. гърлянски черешарник. 10; спрете дасе занимавате с румен. спрете с тези лъжи. невили омръзна. вие съседите и свойте на румен сами щеси умрете. ниесмеви вкарали в организма каквото трябва. щесе оплаквате на вашата полиция в. гр. кюстендил. вие на тех им давате по 40лв. рушвети. задаможете заедно с тях да лъжете. че румен сее ерчил. товаса всички ваши лъжи. вие ще почнете данеможете дасе храните. дефакто да видите как сте снемали румен психическо. няма ненаказани от нас. и давате пари да бият румен. по рейсеве къделине. лъжете честе видяли румен да вписва по компютра. врели некипели. говорите. румен не вписва нищо...
02.04.2019 08:32 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив