Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Мега удар: Задържаха фалшиви 4 млн. долара и 3,6 млн. евро (ВИДЕО)

Закон и ред

Мега удар: Задържаха фалшиви 4 млн. долара и 3,6 млн. евро (ВИДЕО)

Снимка:

Фалшивите пари са хванати на територията на университет в София

Задържани са фалшиви 4 млн. долара и 3,6 млн. евро в столицата. Най-голямата хващана сума до момента е намерена на територията на висше учебно заведение в гр. София.

„Българските правоохранителни институции продължават активно да пазят финансовите интереси на ЕС и партньорите ни от САЩ.“ Това коментира главният прокурор Иван Гешев в профила си в Туитър.

Престъпната дейност е била извършвана от човек, който е имало трудов договор като печатар в това учебно заведение, обясни административният ръководител на Софийска градска прокуратура Илиана Кирилова.

Задържани за до 72 часа са две лица – мъж и жена. Нямат криминални регистрации. Полицията обаче разполага с данни, че те са част от по-голяма схема, която е свързана с трафик на конкретните неистински пари към Украйна, говорейки за доларите, и към Западна Европа на еврото, съобщи директорът на ГДБОП главен комисар Любомир Янев.

Все още не изяснено дали университетските власти са били наясно с извършваната дейност на територията на учебното заведение.

Отпечатвани са били и неистински документи, сред които здравни книжки, различни опаковки, рекламни материали и други документи, обясни шефът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев.  


Коментари (3)

Браво Гешев!
16.03.2021 15:03 / Отговор
И кое му е бравото, главният прокурор не е полицай, анадъму! Пълен некадърник и простак е Гешев! Като боса си. Съд и затвор за бандитите.
16.03.2021 15:31
До и кое Да беше учил, да беше станал прокурор ,да ги вкарваш в затвора, а то само мрънкаш
16.03.2021 15:38 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още