Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Местан пред съда: Не разбирам в какво съм обвинен

Закон и ред

Местан пред съда: Не разбирам в какво съм обвинен

Местан пред съда: Не разбирам в какво съм обвинен - Tribune.bg
Снимка:

Делото започва по същество на 5 и 6 април

„Не мога да разбера в какво съм обвинен.“ Това заяви лидерът на партия ДОСТ Лютви Местан по време на разпоредителното заседание по делото срещу него, съобщи „24 часа“.

Процесът е за катастрофата с негово участие, станала на 14 април 2019 г. край село Загорско, при която загина 6-месечно бебе. Политикът и бащата на бебето Юсеин Ахмед са обвинени в причиняване на смърт по непредпазливост.

Политикът каза още, че е нарушено правото му на свобода и сигурност.

Въпреки това съдът реши, че делото ще започне по същество и насрочиха процеса за 5 и 6 април. Тогава ще бъдат разпитани общо 25 свидетели на случая.

Местан ще отговоря пред съда за това, че не е спрял на знак "Стоп", отнел е предимство при излизането си на главния път Маказа - Кърджали, а бащата на загиналото момиченце - за шофиране с превишена скорост и неспазване на пътната маркировка. Ахмед ще отговаря за това, че е извършил пътнотранспортно произшествие, като не се движел възможно най-вдясно в платното за движение, не намалил скоростта и в случай на необходимост не спрял.

Според обвинителния акт в резултат от нарушенията, извършени от двамата водачи, е настъпила смъртта на 6-месечното бебе.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

мими Ей, че енагъл! Самозабравиха се тия помаци!
24.02.2021 18:43 / Отговор
Иво Боклук
24.02.2021 20:27 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети