Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Мигрантите от камиона-ковчег в Локорско са изпращали съобщения през телефон, че умират хора

Закон и ред

Мигрантите от камиона-ковчег в Локорско са изпращали съобщения през телефон, че умират хора

Мигрантите от камиона-ковчег в Локорско са изпращали съобщения през телефон, че умират хора - Tribune.bg
Снимка:

Бившият граничен полицай Валентин Христов, който е сред 6-имата обвиняеми за трагедията остава в ареста

Имало е информация, преди да спре камионът в района на Локорско, че организаторите са знаели, че мигранти умират вътре, заяви пред журналисти прокурор Василена Анастасова, след като Софийски градски съд отхвърли молбата на Валентин Христов, обвинен за участие в организирана престъпна група, свързана със случая, да излезе от ареста.

Прокурор Анастасова обясни, че предстои да се установи с кого конкретно са комуникирали мигрантите. По време на заседанието днес тя посочи, че от разпитите на оцелелите мигранти е станало ясно, че те са имали телефон, през който са подали информация, че в тайника умират хора, на хора от престъпната група. Предстои анализ на трафични данни, за да се установи с кого е водена комуникацията, пише БТА.

Съдът прие, че продължават да са налице всички предпоставки, предвидени в закона, Христов да продължи да изтърпява мярката „задържане под стража“.

18 нелегални мигранти, афганистански граждани, бяха открити починали от задушаване в изоставен камион в софийското село Локорско на 17 февруари т.г. Общо са били превозвани 34 души. По случая са повдигнати обвинения на шестима души, включително шофьорите на камиона. Всички те са задържани за постоянно в ареста. Сред тях е и Валентин Христов, който беше открит в Гърция, откъдето властите го предадоха на България.

Според адвоката на Христов, Ина Лулчева, клиентът ѝ няма опасност да се укрие, както и да извърши престъпление, поради което мярката му за неотклонение може да бъде променена в по-лека. Според адвоката Валентин Христов няма отношение към настъпването смъртта на мигрантите. От прокуратурата не се съгласиха и поискаха обвиняемият да остане в ареста, като прокурор Анастасова отбеляза, че максималният срок за задържане е осем месеца, а досега са минали по-малко от два.

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети