Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Министър Кирилов откри новия арест в Стара Загора

Закон и ред

Министър Кирилов откри новия арест в Стара Загора

Министър Кирилов откри новия арест в Стара Загора - Tribune.bg
Снимка:

Това е шестият арест в страната, който е преместен на територията на съответния затвор

Нов модерен арест, който отговаря на европейските изисквания, откри днес в Стара Загора министърът на правосъдието Данаил Кирилов, съобщиха от институцията.

Новите помещения, които са с капацитет до 63 задържани лица, се намират в сграда на територията на затвора. Началникът на Старозагорския затвор старши комисар Иван Карушков обясни, че са спазени стандартите за минимална жилищна площ от 4 кв. м. на задържано лице. Във всяка килия има изградени санитарен възел и вентилация. Помещенията са с прозорци с естествено осветление, което отговаря на нормативните изисквания. След преместването на ареста в сградата на затвора, задържаните ще имат възможност да използват престой на открито, отделно от лишените от свобода. Освен това те ще могат да ползват магазина на затвора за закупуване на разрешени вещи и хранителни продукти. Ще имат и ежедневен достъп до медицинско обслужване.

На събитието присъстваха още заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов, областният управител на Стара Загора Гергана Микова, заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов, главният директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията” гл. комисар Васил Миладинов, началници на затвори от страната, представители на законодателната, съдебната, изпълнителната и местна власти. Освещаването на сградата бе извършено от Старозагорския митрополит Киприан.

Това е шестият арест в страната, който е преместен на територията на съответния затвор. Такива вече функционират в Бургас, Враца, Ловеч, Пазарджик и Плевен. Предстои арестът в Сливен също да бъде преместен на територията на затвора.

При откриването днес правосъдният министър Данаил Кирилов изтъкна, че активната работа за подобряване на материалните условия в затворите и арестите ще продължи.

Той направи обиколка и на библиотеката, магазина и църквата, намиращи се в рамките на затвора Стара Загора.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати