Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Министърът на правосъдието Десислава Ахладова разпореди проверки в ГДО и ГДИН

Закон и ред

Министърът на правосъдието Десислава Ахладова разпореди проверки в ГДО и ГДИН

Министърът на правосъдието Десислава Ахладова разпореди проверки в ГДО и ГДИН - Tribune.bg
Снимка:

Министърът на правосъдието Десислава Ахладова разпореди проверки в Главна дирекция „Охрана“ и в Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“.

Причината е публикуваното отворено писмо на съдия Мирослава Тодорова до министъра на правосъдието. А поводът - „нарушение на правото на зачитане на личния живот на задържан от страна на държавни структури, учредени при министъра на правосъдието и на държавна издръжка“.

Министър Ахладова разпореди още на дирекция „Процесуално представителство на Република България пред Европейския съд по правата на човека“ да изготви анализ на решението на Европейския съд по правата на човека по делото „Вецев срещу България“, като се прецизира необходимостта от законодателни промени, свързани с него.

Става въпрос за случай, в който затворник не е бил конвоиран до погребението на починалата си от коронавирус майка, въпреки че съдът е разпоредил това да бъде сторено. От главните дирекции "Охрана" и "Изпълнение на наказанията" към МП са решили да тълкуват закона и са стигнали до извода, че имат задължение да конвоират затворници до съдебни сгради, но не и до гробища. Това е аргументът за отказ да изпълнят разпореждането, се казва в отвореното писмо на съдия Тодорова. 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати