Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Миню Стайков осъди България в Страсбург

Закон и ред

Миню Стайков осъди България в Страсбург

Снимка:

Решението на Съда не води до плащане на обезщетение

Миню Стайков осъди България в Страсбург, съобщи БТВ. Подсъдимият бизнесмен бил обект на прекомерно дълго задържане, отсъди Европейския съд по правата на човека.

Той излезе от ареста през февруари т.г. след 2 г. под стража.

В решението, публикувано днес, се посочва, че „липсват достатъчни основания за удължаването на задържането на жалбоподателя отвъд първоначалния период на криминалното разследване“.

Решението на Съда в Страсбург не води до плащане на обезщетение от страна на България. В него се посочва, че представителят на ищеца е представил остойностено предложение за извънсъдебно споразумение, но не и конкретен иск за справедливо обезщетение на съдебна фаза.

„Освен това, като има предвид конкретните обстоятелства по настоящото дело, Съдът не открива никакви убедителни съображения, които да налагат присъждането на справедливо обезщетение“, пишат от съда. 

В същото време преди дни стана ясно, че Миню Стайков се кандидатира за депутат.  Той обясни това решение с думите „че има право“. Стайков е втори в листата на малко известната партия „Бригада“. Тя е създадена през октомври 2020 г., а централата ѝ е в София.

На въпрос как е избрал партията той отговори, че все отнякъде трябва да се започне, пише БНТ.

За да може да води предизборна кампания, Миню Стайков ще поиска по-лека мярка. В момента той е под домашен арест.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още