Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Мирослав Боршош: Обвиненията са несъстоятелни и се основават на доноси

Закон и ред

Мирослав Боршош: Обвиненията са несъстоятелни и се основават на доноси

Снимка:

Бившият управител на НДК е подсъдим за неправомерно изразходвани 3,5 млн. лв.

„Ако днес трябва да избирам отново, пак бих минал този път, независимо от трудностите“. Това каза в последната си дума пред Софийски градски съд (СГС) бившият директор на НДК Мирослав Боршош. Делото е на финал, а присъдата се чака около 16 часа. 

Като бивш директор на НДК Боршош е с повдигнати обвинения за нецелево разходване на средства, умишлена безстопанственост и сключване на множество неизгодни сделки.

Пред съда Боршош заяви, че за повече от три години и половина, в които е подсъдим, периодът не е бил лек особено за човек, който е изцяло отдаден на работата си.

„Аз съм изпълнявал задълженията си не само като съм спазвал стриктно закона, но и като съм осъзнавал важността да ръководиш най-голямата културна институция в България“, каза той. Боршош заяви, че обвиненията на прокурорите са несъстоятелни, неаргументирани и напълно безпочвени. Определи ги като базирани на анонимни доноси и сигнали от уволнени или санкционирани от него служители.

„Големият проблем е, че тези обвинения спряха работата на един изключителен екип“, заяви той.

По делото с обвинение се сдоби и бившият председател на Съвета на директорите на НДК Валентин Кръстев. Той е обвинен за принуда чрез заплаха на трима служители на НДК, отговарящи за обществената поръчка по ремонта на двореца.

В последната си дума пред съда днес той каза, че не е извършил това, в което е обвинен и не е принуждавал когото и да било да извърши нещо противно на волята му, което мисли, че било доказано в хода на това производство.  

 

 

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още