Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Мирослав Писов сам отиде в полицията, за да влезе в затвора

Закон и ред

Мирослав Писов сам отиде в полицията, за да влезе в затвора

Мирослав Писов сам отиде в полицията, за да влезе в затвора - Tribune.bg
Снимка:

Осъден е за смъртта на Чората, който загина при полицейска акция през 2005 г.

Бившият антимафиот от Благоевград Мирослав Писов сам е отишъл в полицията в града, за да се предаде и да влезе в затвора, съобщава „24 часа“.

Сутринта стана ясно, че ВСК е постановил по 7 години затвор за петимата полицаи, обвинени за смъртта на Ангел Димитров-Чората. Чората издъхна през 2005 година в Благоевград по вече на полицейска акция „Респект“. Осъдени са петимата, участвали в акцията - Мирослав Писов, Георги Калинков, Янко Грахофски, Иво Иванов и Борис Механджийски.

През 2011 г. ВКС оправда петимата полицаи, но 5 години по-късно делото беше възобновено. Първоначалните изводи на лекарите бяха, че Чората е починал от причинена му тежка черепно-мозъчна травма и разкъсване на аортата, след като е бил бит. След това обаче нова експертиза заключи, че Чората се е задушил, докато е бил притиснат на земята с белезници. Според вещите лица мъжът се задушил и заради хронични заболявания, както и поет кокаин.

Осъдените били издирвани, за да изтърпят наказанието си. В ефира на NOVA телевизия Мирослав Писов определи присъдата като политическа и директно обвини шефа на ВКС Лозан Панов. Той беше категоричен, че никога не са се крили. И разказа, че в петък полицаи го търсили на адрес, на който не живее от 20 години.

От вчера в ареста в Благоевград е Борис Механджийски. Очаква се в понеделник от Германия да пристигне Янко Грахофски.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема