Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Митничарите намерили девет нерегистрирани крана във винпрома в Поморие

Закон и ред

Митничарите намерили девет нерегистрирани крана във винпрома в Поморие

Митничарите намерили девет нерегистрирани крана във винпрома в Поморие - Tribune.bg
Снимка:

Ще бъдат проверени всички производители на алкохол

Девет нерегистрирани крана за източване на алкохол и междинни продукти са открити във винпрома в Поморие, обяви зам.-директорът на Агенция "Митници" Юлиан Мирков. Съоръженията са запечатани. Предприятието се казва "Черноморско злато", в чийто надзор е собственичката на "Инвестбанк" Петя Славова.

Намерените кранове са монтирани върху дестилационни съоръжения. Те са поставени без одобрението на митническите органи, не се пломбирани и на съответните точки не са монтирани измервателни уреди. През крановете е установено, че изтича готова продукция - алкохол. Някои от крановете са с голям дебит - с експеримент митническите служители са доказали, че 5-литров съд се запълва за 45 секунди.

В данъчен склад в село Славянци пък митническите служители установили, че измервателният уред визуализира на дисплея си движение на акцизен продукт, но не натрупва информация за количеството на преминалия продукт. Т.е. на практика уредът не отчета и не предава данни към Агенция „Митници" и това създава възможност да се извеждат акцизни стоки без да са отчетени и съответно без да се заплати акциз.

За проверките са съставени протоколи. Предстои да бъдат изготвени становища и в зависимост от тежестта на нарушенията ще се предприемат съответните административни и административно наказателни мерки.

Вече са наложени обезпечителни мерки на части от двата обекта, където се намират доказателствата.

Агенция „Митници" прилага законовата процедура по един и същи начин към всички обекти, в които са установени нарушения, подчерта заместник-директорът на Агенция „Митници" Юлиан Мирков.
В момента Агенция „Митници" проверява шест обекта - данъчни складове за производство на алкохол, като в следващите два месеца ще бъдат проверени и останалите обекти, в които се дестилира алкохол.  


Етикети Поморие,

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още