Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Младен Маринов: 400 души са под домашна карантина

Закон и ред

Младен Маринов: 400 души са под домашна карантина

Снимка:

Водят се 5 досъдебни производства за нарушаване на карантината в София

Всички, които имат наложена мярка "карантина", призовавам да я спазват, тъй като санкциите са големи. Над 400 души са под карантина в цялата страна, като за проверката на спазването им е наложена пълна мобилизация на МВР за проверки. Те стават през телефон, и на място в домовете на хората, съобщи пред bTV министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Карантината е в домовете им, няма как да ги арестуваме по арестите. Полицаите, които извършват тези проверки, имат защитни облекла и маски, а тези служители на МВР, които работят в заразена среда, имат и защитни костюми, увери министърът на вътрешните работи.

Едни са с положителна проба, други са пристигнали от рискови дестинации. По един човек в Монтана и във Варна са нарушили карантината, допълни Маринов.

Призовавам гражданите да ни сигнализират, когато видят гражданин, който е под карантина, а се разхожда навън. Мисля, че хората разбраха, че случващото се е извънредно, и трябват извънредни мерки, допълни министърът.

На въпрос дали трябва да бъдат въведени и по-сериозни мерки, както предложи началникът на ВМА ген. Мутафчийски, Маринов отговори, че опасността е реална, въпреки че хората не я осъзнават. „След изказването на ген. Мутафчийски в събота вечер, хората явно разбраха сериозността на положението, излизат по-малко, а и не задръстват супермаркетите, защото храна има", каза то.

В ромските махали, известни с големите си сватби, мерките на карантината се спазват с по-голям контрол, допълни министър Маринов.

В ежедневна комуникация сме със собствениците на големите хранителни магазини, както и с министъра на икономиката, като с тях следим дали има напрежение пред хранителните магазини, затова там има патрулки и те няма да бъдат изтеглени, съобщи Маринов.

С ДАНС и ОДМВР в Пловдив проведохме акция и задържахме мъж, който е разпространявал фалшиви новини за множество заболели хора, а държавата криела за това. При ареста му са иззети и малко количество наркотици, съобщи още вътрешният министър.

Маринов призова хората да мислят рационално и да не отварят вратата на апартамента си на хора, които искат да го дезинфекцират, защото това е измама.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив