Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Младши инспектор Момчил Тошков, спасил жена от удавяне в Дунав, стана полицай на 2020 г.

Закон и ред

Младши инспектор Момчил Тошков, спасил жена от удавяне в Дунав, стана полицай на 2020 г.

Снимка:

Почетно отличие на МВР „За доблест и заслуга“ – III степен получи ст. комисар Стоян Стоянов

Младши инспектор Момчил Тошков е отличен като полицай на годината от ръководството на МВР за проявен кураж, самоотверженост и доблестна постъпка на 1 декември тази година. Полицаят е служител в Районното управление на АЕЦ Козлодуй. По време на служебна командировка в Белене при настаняването си в хотела разбира за жена, която планира самоубийство, готвейки се да скочи във водите на река Дунав. Веднага и без да губи време той се отправя към мястото, където е жената, а след като става пряк очевидец на нейния скок, с риск за живота, се хвърля след нея във водата и я спасява.

За съжаление, днес младши инспектор Тошков не успя да присъства в Академията на МВР, за да получи отличието си лично от вътрешния министър Христо Терзийски, тъй като е с положителна проба за коронавирус и е поставен под карантина. То ще му бъде предадено от неговия началник, който бе на церемонията.

„Изпращаме година, която ни изправи пред неочаквани изпитания и предизвикателства. В условията на пандемия нашите задачи се увеличаваха и продължават да се увеличават, но вие, колеги, се справихте достойно и направихте всичко по силите си, за да осигурите спокойствието на гражданите и реда в държавата“, поздрави полицаите министър Терзийски.

Втора награда бе за инспектор Тихомир Димов от Отдел „Криминална полиция“ в Сливен. Той е отличен заради личния му принос за разкриването на убийство на 45-годишен мъж.

На трето място бе отличен младши инспектор Димитър Павлов от група „Охранителна полиция“ на Районно управление – Труд, при ОДМВР-Пловдив. Наградата си той получи за активната му работа по разкриване на незаконна фабрика за цигари с логото на известна търговска марка, както и за разкриването на два грабежа, единият от които въоръжен.

Първи подгласник стана главен инспектор Григор Йосифов, началник на сектор „Престъпления срещи личността“ в СДВР, който е работил упорито по много случаи на убийства, телесни повреди, изнасилвания, прегазвания с автомобил и отвличания.

Наградата за граждански принос отиде при 51-годишния Муртаза Клечов, помогнал за издирването на изгубеното в планината 2-годишно момченце край Якоруда.

„Благодаря за непоколебимия дух и воля, с които работихте.  Наградите днес са оценка както за личните усилия на всеки от Вас, така и за Вашите колеги, с които работите в екип. Те са и малка компенсация за търпението и проявеното разбиране от  семействата Ви. Заедно доказваме, че въпреки проблемите, трудностите и грешките, МВР има своите постижения. Взискателността и критиките ни мотивират да изпълняваме достойно своя дълг към  обществото“, обърна се към служителите на МВР министър Христо Терзийски и от името на ръководството на ведомството им пожела здраве и сили, и решителност, за да служат на страната и да защитават доброто.

При колективите на силовото ведомство тази година бяха излъчени две призови места. Те са за отдел „Специализирани полицейски сили“ – СДВР и за служителите от сектор „Патрулно-постова дейност и масови мероприятия“ на ЗЖУ – София към дирекция „Жандармерия“ при Главна дирекция „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“.

„През годината колегите се включиха активно в екипите, които следяха за спазването противоепидимични мерки. Служителите участваха и в общо 180 специализирани полицейски операции по противодействие на конвенционалната престъпност и наркоразпространението, в множество превантивни антитерористични мероприятия, както и в съвместни дейности по охрана на обществения ред и  противодействие на престъпността“, подчерта министър Христо Терзийски. Той връчи почетно отличие на МВР „За доблест и заслуга“ – III степен на ст. комисар Стоян Стоянов, директор на ОДМВР-Стара Загора. По думите на вътрешния министър, ст. комисар Стоянов е от служителите, овладели умението да работят в екип, да поемат отговорност и да ръководят с професионализъм. Доказателство за това бе и последният случай с бързото разкриване на бруталното убийство в Стара Загора.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още