Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Мнимият депутат в съда: Питайта „Промяната“ за мен

Закон и ред

Мнимият депутат в съда: Питайта „Промяната“ за мен

Мнимият депутат в съда: Питайта Промяната за мен - Tribune.bg
Снимка:

Стартира делото срещу мнимият депутат Сергей Димитров, съобщава „Трафикнюз“. 33-годишният мъж заяви, че засега ще се въздържи от коментари, но препоръча на журналистите пред съдебната зала да „питат Промяната за него“.

„След делото ще дам пресконференция и ще разкажа всичко“,заяви Димитров.

Той е обвинен, че през последните две години в Пловдив и Асеновград е заблудил три мъже и една жена, за което е получил 12 950  лева.

До момента е установено, че Сергей е извършвал измамите като се е представял за депутат, адвокат, съдия, представител на религиозна организация и посредник на политическа партия. Той използвал няколко схеми и е обещавал, че може да узакони незаконни постройки в различни населени места в Пловдивска област, което не се е случило.

Пред хора, които били загубили имотите си чрез продажби от частен съдебен изпълнител заради неплатени дългове, твърдял, че можел да им ги върне, като заведе съдебни дела и ги спечели. Димитров получавал заплащане, но не извършвал услугите.

На 12 юли 2022 г. след подаден сигнал и извършени оперативни мероприятия от служители на отдел „Икономическа полиция“ към ОД на МВР-Пловдив, мнимият депутат е бил задържан в Пловдив. При личен обиск у него е била намерена пластика, която наподобявала служебна депутатска карта, с надпис „народен председател“.

Димитров е имал офис за консултации в центъра на Пловдив. Там приемал хора като се представял за посредник на политическа партия и представител на религиозна организация. Обещавал, че можел да помогне при узаконяване на постройки и др. дейности.


Етикети промяната
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати