Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Полицията не откри данни за престъпления в дома в Горно Косово

Закон и ред

Полицията не откри данни за престъпления в дома в Горно Косово

Полицията не откри данни за престъпления в дома в Горно Косово - Tribune.bg
Снимка:

Продължава проверката на Окръжната прокуратура във Велико Търново в дома за хора с деменция в Горско Косово в община Сухиндол. Междинните данни от проверката, възложена на Областната дирекция на МВР, сочат, че няма данни за извършени престъпления, довели до смъртта на 24 човека в дома през миналата година.

“На този етап няма образувани досъдебни производства за умишлени или непредпазливи действия от длъжностни лица за смъртта на 24 жени и мъже през миналата година в дома за хора с деменция в Горско Косово“, заяви за БНР окръжният прокурор на Велико Търново Христо Христов.

Изчакват се докладите от проверките в дома на Регионалната здравна инспекция и на Инспектората на Агенцията за социално подпомагане, поясни прокурор Христов и подчерта, че при най-малките съмнения за смъртта на някой от домуващите, може да се стигне до ексхумация.

Проверката започна на 3-ти януари тази година след сигнал на обмудсмана Диана Ковачева за лоши санитарно-битови условия и за високата смъртност в дома в Горско Косово.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още