Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. МВР ще се бори с наркоразпространението в училищата на Пловдив

Закон и ред

МВР ще се бори с наркоразпространението в училищата на Пловдив

Снимка:

Вече са хванати ученици с наркотици

Полицията в Пловдив започна системни акции срещу наркоразпространението в училищата в областта. Полицейски служители провеждат акция във всички 18 общини. Проверките се извършват около училищата, вече има и задържани, предаде БГНЕС.

До момента в операцията са проверени 85 учебни заведения. Пред шест от тях са задържани ученици между 15 и 17-годишна възраст, в които са открити наркотични вещества - амфетамини, екстази и хашиш.

„Държането на наркотични вещества е тежко престъпление, което се наказва, както с лишаване от свобода от 1 до 6 години, така и с глоба от 2 до 10 хиляди лева”, заяви Атанас Илиев - прокурор от Районна прокуратура – Пловдив.

В ареста се намира и 24-годишен младеж с амфетамин. Друго досъдебно производство е образувано срещу 17-годишен ученик, който държал в себе си марихуана, която се опитал да изхвърли при появата на полицията. В района на Трето районно е спипан друг ученик с амфетамин и хашиш. Всички задържани ученици са от езиковите гимназии в града.

„Тези проверки ще продължат минимум два пъти или три пъти седмично, докато се справим наркоразпространението в района на учебните заведения на територията на област Пловдив“, добави ст. комисар Йордан Рогачев - директор на ОДМВР-Пловдив.

От прокуратурата припомнят, че наказателна отговорност се носи и за притежание на еднократна доза.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още