Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. МВР уведомили прокуратурата по факс за ареста на Борисов, няма следа от злоупотреба с евросредства

Закон и ред

МВР уведомили прокуратурата по факс за ареста на Борисов, няма следа от злоупотреба с евросредства

МВР уведомили прокуратурата по факс за ареста на Борисов, няма следа от злоупотреба с евросредства - Tribune.bg

Прокуратурата е била официално уведомена за ареста на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, съобщи МВР. Чака се да бъде определен наблюдаващ прокурор, съобшиха от ведомството.

Държавното обвинение потвърди, че е уведомено за задържането на бившия премиер по факс от разследващ полицай от Главната дирекция „Национална полиция“

„Днес, 18.03.2022 г. в Софийска градска прокуратура постъпи по факс уведомление от разследващ полицай от Главна дирекция „Национална полиция“, че на 17.03.2022 г. е образувано досъдебно производство по реда на чл. 212, ал.3 от НПК - с първо действие по разследването разпит на свидетел и последвали претърсвания и изземвания.

Досъдебното производство е образувано за престъпление по чл. 213а ал. 3 т. 2 и т. 5 вр. ал. 1 НК, извършено в периода от 2014 – декември 2019 г. СГП е уведомена и за задържане по реда на ЗМВР /за срок до 24 часа/ на лицата Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова.

Уведомяването за образувано досъдебно производство от МВР, както и посочената в него правна квалификация, изключват компетентността по този случай на Европейската прокуратура, в какъвто смисъл бе разпространеното първоначално от пресцентъра на МВР съобщение. До настоящия момент делото не е постъпило в Софийска градска прокуратура”.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати