Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. МВР за протеста: Полицай е с разбита глава, други двама са с наранявания

Закон и ред

МВР за протеста: Полицай е с разбита глава, други двама са с наранявания

Снимка:

Ултраси замеряли полицаите с камъни, пиротехнически изделия и бутилки

Полицай е бил ударен с камък в главата по време на протеста вчера, съобщиха от МВР. На други двама служители - също от структурата на СДВР, е оказана медицинска помощ, след като са получили по-леки наранявания при опит на група агресивно протестиращи лица да пробият полицейски кордон за охрана на парламента, чиято сграда е част от критичната инфраструктура на България.

Напрежението до Народно събрание - 1 възникна около 22 часа.

Някои от организираторите на нерегламентираните протестни действия проявиха вербална агресия спрямо служителите на реда като през мегафони крещяха от много близко разстояние в техните лица, съобщават от МВР.

Малки групи провокатори, които са имали профил на лица, свързани с ултраси на футболни клубове, са замеряли полицаите с камъни, пиротехнически изделия и бутилки, пълни с течност.

От втори и трети ред те се опитвали да изтласкат напред други протестиращи граждани и така да предизвикат сблъсъци със служителите на реда.

Столичната полиция продължава работа по установяване самоличността на провокаторите като на следващ етап предстои да бъдат предприети и съответните правоохранителни мерки спрямо агресивните и хулигански прояви на тези лица, допълват от полицията.

По-рано на 22.09.2020 г. заради открити забранени предмети при проверка на един от изградените контролни пунктове, мъж не бе допуснат до протестното мероприятие на площад „Независимост“ в София. Други две лица са отведени в столично районно полицейско управление – мъж за установяване на самоличност, и жена – за неизпълнение на полицейско разпореждане. Малко по-късно същите са освободени.  


Коментари (4)

Пелагия Крайно време е към тези терористи да се повдигнат обвинения. Не може цяла София да страда заради агресията им.
23.09.2020 14:18 / Отговор
гнус Това са "мирно протестиращите" на нинова, радев, м.маноюова, Божков, минеков, бабикян, хаджигенов, ц.василев, х.иванов, а.атанасов, маджо, р.кънев, иво христов, йончева и, още други другари!
23.09.2020 19:35
Оня с Коня Бой бе да е*а техната кожа наркоманска
23.09.2020 18:12 / Отговор
Fair Такива не може да са ми сънародници. Най-безполезната част от населението - престъпници, продажници и вандали. От къде ги събраха? Не само България, никоя държава няма нужда от подобни варвари. Биха били срам и тежест за всяка нация!
23.09.2020 21:32 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още