Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. МВР залови 170 кг. кокаин, изплувал в Черно море край Шабла

Закон и ред

МВР залови 170 кг. кокаин, изплувал в Черно море край Шабла

МВР залови 170 кг. кокаин, изплувал в Черно море край Шабла - Tribune.bg
Снимка:

Най-вероятно става въпрос за схема за предаване на наркотиците в открито море

МВР задържа огромно количество кокаин с високо качество при претърсвания на води в акваторията на Черно море около Шабла. Новината съобщи на заседанието на Министерски съвет тази сутрин вътрешният министър Младен Маринов. Само преди три дни повече от 100 килограма наркотик изплува край Констанца в съседна Румъния.

„От снощи МВР активно работим и днес финализираме до голяма степен съвместните си действия с румънските колеги. До този момент са задържани над 170 килограма кокаин. Такива количества наркотици в света рядко се задържат. Гранична полиция, ГДБОП, шефът на ГДБОП са там на място“, обясни премиерът Бойко Борисов.

„Към момента са задържани около 170 кг. кокаин с високо качество. По случая се работи още от 5 април съвместно с румънските власти, тъй като на тяхна територия има задържано също голямо количество кокаин. Посредством информацията и съвместните действия, ние усилихме наблюдението в района на Шабла, в акваторията на Черно море. Вследствие на това открихме шест пратки от кокаина, който беше обвит в непромокаема материя, сложен със спасителна жилетка, така че да се държи над водата“, заяви Маринов.

Той изказа мнение, че най-вероятно става въпрос за схема за предаване на наркотиците в открито море без да се виждат самите хората. Работата на българските и румънските власти по случая продължава.

Премиерът Бойко Борисов похвали и работата на българските служби в трафика с наркотици.

 „Само преди два дни пък митницата задържа 1100 килограма марихуана. Искам да благодаря на колегите, че действат активно по всички линии. Това го препращам към нашите опоненти, които казват, че службите не работят или преди две години говореха, че едва ли не участват в наркотрафик. Ако си спомняте, какви глупости се говореха! Същите хора за две години задържаха рекордни количества наркотик по границите на базата на съвместни операции“, отбеляза премиерът.

Андреа Драганова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати