Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. МВР залови нови 25 пияни и 7 дрогирани шофьори за ден

Закон и ред

МВР залови нови 25 пияни и 7 дрогирани шофьори за ден

МВР залови нови 25 пияни и 7 дрогирани шофьори за ден - Tribune.bg
Снимка:

10 224 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 13 185 водачи и пътници. Съставени са 2712 фиша и 802 акта за установени административни нарушения, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори. В рамките на изминалия ден са установени общо 25 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – 10 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 15 - с над 1,2 на 1000, а двама са отказали да бъдат тествани. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират седем души, а петима са отказали да бъде тествани.

От обобщените данни по метода „линеен контрол" са проверени 3058 МПС и 3427 водачи и пътници; за констатирани нарушения са съставени 803 фиша и 217 АУАН. Установени са двама водачи, шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и петима – с над 1,2 промила. Трима са седнали зад волана под въздействието на наркотични вещества или техни аналози.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати