Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. На втора инстанция: Гледат делото срещу Трайков, Дянков и Прокопиев

Закон и ред

На втора инстанция: Гледат делото срещу Трайков, Дянков и Прокопиев

Снимка:

Днес стартира делото за приватизацията на миноритарния дял в EVN, по което подсъдими са бившите министри Симеон Дянков и Трайчо Трайков, олигархът Иво Прокопиев и още и трима от служителите на фирмата на Прокопиев – „Булброкърс“.

Миналата година Специализираният наказателен съд оправда шестимата, а прокуратурата, която настояваше за ефективни присъди и арест в съдебната зала, протестира решението.

Според обвинението Прокопиев е подбудил Симеон Дянков да извърши престъпление по служба, а Трайков е подсъдим за безстопанственост. Тезата на разследващите е, че държавата е била ощетена чрез умишлено занижаване на акциите на дружеството, продадени чрез борсата.

Адвокатите на подсъдимите смятат делото за изяснено и искаха още днес то да приключи. Процесът обаче беше отложен за 10 февруари.

Бившият министър на икономиката Емил Караниколов е първият свидетел, който ще дава показания по делото.  


Коментари (2)

Това са прокопиевските машинации от червен комунистичеки бацил друго не се очаква и другите му три придворни ментета Рада,Пинокио и Гнома са същата измет!
06.01.2021 14:36 / Отговор
Джедай Тотю Ами айде, да го осъдят бузльо този път ефективно, па да ходи да търка наровете при бай Ставри за 5-6 години. Щото тогава, както е казал поетът, „В затвора попадна на хора и стана…“ педеруга! Не че сега не е, ама тогава ще бъде дипломиран!
06.01.2021 14:38 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още