Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. На старта на делото срещу Иванчева: Блокирани преписки спирали работата на Ваклин

Закон и ред

На старта на делото срещу Иванчева: Блокирани преписки спирали работата на Ваклин

На старта на делото срещу Иванчева: Блокирани преписки спирали работата на Ваклин - Tribune.bg

Съпругата на предприемача имала усещане, че се иска нещо „повече“ от тяхното семейство

В Специализирания наказателен съд започна делото срещу бившия кмет на столичния квартал "Младост" Десислава Иванчева, заместника ѝ Биляна Димитрова и бившия зам.-кмет Петко Дюлгеров. Тримата са на подсъдимата скамейка по обвинение за взимане на подкуп в особено големи размери. Прокуратурата твърди, че парите били, за да се придвижи разрешително за строеж в "Младост". 

Бяло тефтерче на Десислава Иванчева е едно от основните доказателства на прократурата, стана ясно от обвинителния акт по делото. Тефтерчето било открито в дамската й чанта. На първите две страници има инициали и суми. 

Първа показани по делото даде Галя Георгиева от „Ваклин груп”. Тя обясни, че преписките били блокирани в общината. Разказа и колко трудна била работата на строителния предприемач Александър Ваклин.

Разпитана беше и съпругата му – Полина Ваклин. Тя потвърди думите на първия свидетел. Свидетелката заяви, че останала с впечатление, че в общината в „Младост” и конкретно Десислава Иванчева иска не проекти, а нещо повече от тяхното семейство.

В момента Александър Ваклин дава показания пред магистратите.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети