Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Двама украински крадци са задържани в Бургас

Закон и ред

Двама украински крадци са задържани в Бургас

Двама украински крадци са задържани в Бургас - Tribune.bg

В Бургас са арестувани двама украинци, единият със статут на бежанец у нас, които се препитават от кражби, съобщават от полицията. Установено е, че двамата са регистрирани  за домови кражби и са излежали присъди в Украйна. След началото на войната задържаните пристигат у нас, като преди Бургас са били на квартири в София и Варна през лятото.

Единият украинец е на 37 г., а другият на 45 г. По-възрастният е със статут на постоянно пребиваващ -  с хуманитарен статут и живее със семейството си на свободен наем в Бургас. Другият е влизал и излизал от страната няколко пъти, като от няколко месеца бил на квартира в Несебър. 

Престъпниците, които сега са в бургаския арест, са обрали 10 апартамента в региона. В хода на разпитите е установено, че работят самостоятелно. Целта на обирджиите са злато и пари, като само на територията на Бургас те са задигнали над 150 хил. лв. 

"В квартирите на украинските крадци са открити 118 000 долара, 40 000 евро, 20 000 лв.  и друга валута, както и златни бижута. Изключително богат е арсеналът от инструменти, с които са били разбивани жилищата", коментира на брифинг директорът на полицията в Бургас ст. комисар Калоян Калоянов.

Бандитите са разполагали с огромно количество заготовки за ключове, като „инструментите“ им не са купени тук, а са минали границата заедно с тях.

"Срещу двамата задържани са повдигнати обвинения за тежки умишлени престъпления, извършени след предварителен сговор - кражби в големи размери", съобщи районният прокурор на Бургас Мария Маркова. По това обвинение законът предвижда до 15 години лишаване от свобода и конфискация на една втора от имуществото

Украинците са задържани с постановление на прокуратурата до 72 часа. Внесено е искане в съда за налагане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети