Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Началник на сектор и началник на група в столичната "Пътна полиция" помагали на Георги Семерджиев

Закон и ред

Началник на сектор и началник на група в столичната "Пътна полиция" помагали на Георги Семерджиев

Началник на сектор и началник на група в столичната Пътна полиция помагали на Георги Семерджиев - Tribune.bg
Снимка:

Началник на сектор и началник на група в столичната "Пътна полиция" са двама от полицаите на ръководни постове, помагали на Георги Семерджиев, който предизвика катастрофа в центъра на София с две жертви, съобщава БНР.

Сред служителите, уличени, че са оказвали съдействие има и служители на охранителна полиция в две районни полицейски управления в София.

При проверките в МВР е установено, че в годините назад служителите са съставяли само актове на Семерджиев, без да докладват случаите на нарушения.

Третият ръководен служител работи в едно от столичните районни полицейски управления.

По-голямата част от работещите във вътрешното министерство, засечени в нерегламентирани отношения със Семерджиев работят в "Пътна полиция" София. Има и няколко служители на "Охранителна полиция". Те са спирали бившия футболист през годините за различни нарушения.

При проверките е станало ясно, че част от случаите е трябвало да бъдат докладвани в прокуратурата, но това не се е случвало.

Междувременно се очакват и рокади в ръководството на "Пътна полиция" към СДВР. Източници на БНР твърдят обаче, че те нямат общо със случая, свързан с Георги Семерджиев.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети