Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Над 25 000 кутии контрабандни цигари открити на „Капитан Андреево“

Закон и ред

Над 25 000 кутии контрабандни цигари открити на „Капитан Андреево“

Снимка:

Над 500 000 къса контрабандни цигари/ 25 480 кутии цигари/ са открити на митнически пункт „Капитан Андреево“ на 27 септември вечерта, съобщава Агенция Митници.

Цигарите са били укрити в дървени пана, превозвани от тир с турска регистрация. Около 20.50 ч. служители от Териториална дирекция Митница Бургас са започнали проверка на камиона, влизащ от Турция, управляван от турски гражданин. Като втори шофьор в камиона е пътувал негов съгражданин.

Двамата представят пред митническите служители документи за превозвания товар – опаковъчно фолио и три палета с дървени пана от Турция за Великобритания. По метода „анализ на риска“ камионът е насочен за сканиране с рентген, при което в товара са отбелязани подозрителни зони с висока плътност.

При последвалия физически контрол инспекторите откриват в легално описаната стока- дървени пана за стена, укритите цигари от различни марки  без акцизен бандерол. Според експертизата на вещото лице иззетите контрабандни стоки са на обща стойност 154 059 лв. По случая е образувано досъдебно производство.

От началото на месец септември до момента при митнически проверки на МП Капитан Андреево са задържани близо 70 000 кутии /1 400 000 къса/ нелегални цигари.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема