Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Надежда Йорданова отказа разпит в КПКОНПИ – била министър, не гражданин

Закон и ред

Надежда Йорданова отказа разпит в КПКОНПИ – била министър, не гражданин

Надежда Йорданова отказа разпит в КПКОНПИ – била министър, не гражданин - Tribune.bg
Снимка:

Решението си тя оповести в писмо до медиите

Министърът на правосъдието Надежда Йорданова изпрати писмо до КПКОНПИ, с което отказва да се яви в отговор на писмото-покана от ведомството за „вземане на обяснения от граждани“, информират от ведомството.

Тя аргументира решението си с това, че „не е налице законно-обоснована причина за това“.

„Министърът на правосъдието в рамките на своите правомощия взаимодейства с всички органи в рамките на закона, сезира и съдейства на същите, когато са налице законово-предвидените основания за това“, пише в отговора си министър Йорданова.

„Мотив за призоваването ми е позоваване на нормата на чл.41 от Правилника за устройството и дейността на КПКОНПИ. Предвид обстоятелството, че същата се съдържа в подзаконов нормативен акт, с който се предвиждат процесуални властнически правомощия на органите, по смисъла на чл.16, ал.2 от Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество, за призоваване в служебни помещения, то тя се явява нищожна и не следва да породи правно действие. Делегацията на чл.23 от ЗПКОНПИ не включва и обективно не може да включва първично регулиране на правни отношения, чиито адресати са трети лица, различни от работниците и служителите на КПКОНПИ, поради което е незаконосъобразна“, се изяснява в писмото.

Правосъдният министър на разпит в КПКОНПИ – не е изпратила сигналите и информацията си срещу Гешев


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати