Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Наказват системното дребно хулиганство с безвъзмезден труд

Закон и ред

Наказват системното дребно хулиганство с безвъзмезден труд

Снимка:

Наказанието не може да бъде по-малко от 40 часа и повече от 200 часа годишно

Депутатите гласуваха окончателно промени в Закона за административните нарушения и наказания, с което приеха системното дребно хулиганство да се наказва с безвъзмезден труд в полза на обществото.

ВМРО внесе законовите поправки, като от партията очакват прилагането им да помогне в борбата с незаконната сеч, изтъкна вносителят Искрен Веселинов.

"Лица, които просто не плащат сумите за административни нарушения, показват чувство за безнаказаност. Така труд в полза на обществото може да спре тези маргинали“, посочи Веселинов.

Депутатите дефинираха понятието безвъзмездният труд. Това е труд, който се полага в полза на обществото без ограничаване на други права на наказания.

Продължителността на наказанието безвъзмезден труд в полза на обществото не може да бъде по-малко от 40 часа и повече от 200 часа годишно за не повече от две последователни години.

Законът е категоричен, че не може да се полага безвъзмезден труд за физически и юридически лица, в които няма държавно или общинско участие.

Безвъзмездният труд може да се полага по 3 часа извън работното си време или по 8 часа в почивни празнични дни. Щом приключи полагането на всички часове доброволен труд, трябва да бъде изготвен доклад, в който да се отразяват резултатите.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още