Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Нападателите на кандидат-кмета в Созопол взели по 1500 лева

Закон и ред

Нападателите на кандидат-кмета в Созопол взели по 1500 лева

Нападателите на кандидат-кмета в Созопол взели по 1500 лева - Tribune.bg
МВР

МВР, патрулка, полиция

Поръчката дошла от софиянец

Кандидатът за кмет на созополското село Зидарово Христо Бардуков, който беше пребит пред дома си, е имал неуредени взаимоотношения със софийски бизнесмен. Това стана ясно по време на брифинг, даден от местната полиция и прокуратурата в Бургас.

Директорът на бургаската дирекция на МВР старши комисар Емил Павлов съобщи, че извършителите на побоя са задържани в рамките на специализирана полицейска операция, проведена на територията на София, Бургас и Созопол.

Задържани са общо петима души, сред които е и поръчителят на побоя, каза комисар Павлов.

„Той е криминално проявено лице, с бизнес интереси в Созопол. Познавали са се с пострадалото лице, като причината за нанесения побой са неуредени личностни взаимоотношения. Няма данни нападението да е извършено във връзка с предстоящите избори“, допълни директорът на полицията.

Четирима от задържаните са от София, а едно от лицата е от Бяла Слатина. Разследването е установило, че за извършване на побоя преки извършители са получили по 1 500 лева. Всички са задържани за срок от 72 часа, като предстои държавното обвинение да поиска постоянен арест, спрямо всички задържани.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Созопол
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети