Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Нападателят на столичната адвокатка е арестуван

Закон и ред

Нападателят на столичната адвокатка е арестуван

Нападателят на столичната адвокатка е арестуван - Tribune.bg
Снимка:

Не трябва да мълчим, обърна се Каменарска към жертвите на сексуално насилие

Нападателят на столичната адвокатка Валентина Каменарска е задържан, съобщиха от прокуратурата. Вчера стана ясно, че мъжът се опитал да изнасили жената в кантората й. Затворил я в банята, бил я и я душил.

Към наказателна отговорност е привлечен Евгени Костов. От прокуратурата поясниха, че мъжът е обвинен в опит за изнасилване, като принудил жертвата си към него със сила – вкарал я в санитарното помещение, натиснал я към земята по главата, запушил й устата и започнал да я души, след което й нанесъл удари през лицето. Опитът е останал недовършен – пострадалата оказала съпротива на Костов, пише още в съобщението на прокуратурата.

Към момента Костов не е осъждан. Предвид високата обществена опасност на деянието, наблюдаващият прокурор е постановил задържането на обвиняемия за срок до 72 часа, след което от прокуратурата ще искат да му бъде наложен постоянен арест.

„Мярката му за неотклонение ще се гледа в понеделник“, написа във Фейсбук потърпевшата адвокатка Каменарска. И допълни, че силно се надява, мъжът да не бъде пуснат.

„Иска ми се да намеря снимка, за да е разпознаваем за всички. Защото независимо от това, че МВР и всички по веригата действаха изключително бързо и бяха страшно съдействащи, този ще бъде навън скоро, освен ако не е осъждан. Пиша тук, сега , защото мисля, че е важно да дам знак- защото искам да разберат всички жени, че не трябва да мълчим! Не трябва да ни е срам! Не ние бием и изнасилваме“, заяви тя.  

 


Коментари (1)

Весо Изрод!
19.10.2018 17:54 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още